top of page
  • Skribentens bildAdmin

Avsnitt 2 - Nu börjar det hända grejer. Nu är det riktigt spännande!

Uppdaterat: 3 okt. 2022

Oj oj... Hur mkt kan egentligen hända på två veckor? Det är ju helt galet! Vårt nya liv börjar verkligen att bli väl etablerat nu här nere på Koh Lanta. Nytt hus, arbetsvisum på G och businessen börjar redan snurra.


Varje vecka postar jag ett nytt inlägg med en videohälsning.

Varmt välkommen att ta del av den tillsammans med allt annat jag kommer att dela.Hur skapar man ett nytt liv, bara sådär?


I våra hjärtan har tanken om en flytt till Thailand ( i alla fall deltid ) legat o grott i många år. 2019 så var vi redo. Vi var här o började etablera oss. Sedan kom den s.k pandemin. Och det dröjde fram tills 2022 innan vi kunde slå slag i saken igen, o då gjorde vi det på riktigt o på heltid. De två senaste åren i Sverige och med dess utveckling fick oss att få nog. Vi var redo att emigrera, så det gjorde vi.


Hur hittar man ett bra o billigt boende för en hel familj?


Vi började med när vi var i Sverige, att boka ett enkelt men väl rekat boende för de två första veckorna. Sedan väl på plats så letade vi den sortens boende vi önskar samt för att få det pris vi vill ha. Detta kan du omöjligt göra från Sverige. Det hela handlar om att prata med folk och lokalfolket på plats för att kunna få rätt pris och plats. Efter en vecka så hittade vi det. Ett familjehus en liten bit upp i djungeln. Ca 2700 kr i månaden inkl allt.


Det finns många trix att komma undan med ett bättre pris. Att bosätta sig på andra sidan av vägen än vad stranden ligger t ex. Vi har ändå bara nån ynka kilometer dit och är där varenda dag. Dessutom så bor vi mkt närmre lokalbefolkningen och det är underbart."Jag behövde få långdistans från Sverige för att veta. Och nu vet jag, där vill jag inte vara längre."

Att leva i stunden och för dagen men ändå ha massvis med planer och projekt..


Ja. Det är precis så det är! Och jag ser o lär. Anammar och etablerar mer o mer thailändarnas sätt att leva på och att alltid vara glada o nöjda.

Vi har lämnat allt och enbart med några ryggsäckar med kläder, ett foto på Moder Maria och en tavla som mamma har målat, så känner vi att vi behöver inte mer. Det minimalistiska ger frihet. Bikini, sarong o flip flops. Inget smink ( förutom mina färger på läpparna. )

O jag känner mig ändå alltid som vackrast när jag är i Thailand.


Jag svarar på alla frågor och funderingar här i min blogg!

Du kan fråga mig vad du vill, och jag hoppas verkligen kunna hjälpa och inspirera. Bara lägg en kommentar så lovar jag att ge dig allt jag kan.


Om du vill så ses vi nästa vecka måndag igen :)

Jag kommer varje vecka med ett nytt blogg och vlogg inlägg med svar på frågor samt följer upp med vårt Thailands liv samt alla de projekt som vi har här nere.


Tills dess så önskar jag dig allt av det bästa.

Med kärlek,

Sandra


1 285 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page