• Admin

Med en kamera uppkörd i ljumsken!

Efter min 2 veckors sjukskrivning från Khao Lak i Thailand så jobbade jag som sagt på som vanligt. Jag hade mardrömmar varje natt o mådde egentligen skit. Men fokuset låg på 'vilken enorm änglavakt' man hade haft, så tankarna stannade där. Och jag 'körde på'.  Till saken hör den att SVT o Barnkanalen skulle slås ihop med Bolibompa, så vi började utforma detta och det följde en extremt pressad tid. Vi satt alla med och utvecklade 'nya Barnkanalen' och la ner en massa jobb på det. Efter några månader så började folk varslas då vi i praktiken var 'en produktion dubbel' för det som skulle komma att bli 'ett' längre fram. Jag var plötsligt tvungen att gå på casting för att få behålla ett jobb jag redan haft i flera år. Mycket märkligt var det. O detta sköttes så vansinnigt fult av SVT och var ett enda stort spel.  Min uppfattning om tv branschen började rucka rejält då jag såg alla fula spel och hur det gick till.  O jag började må allt sämre. Plötsligt så blev typ alla på den ena produktionssidan varslade och fick gå. Och jag fick en tillvaro att stanna upp i.  Då kom mörkret ifatt mig.  Från ingenstans ramlade jag rakt ner i ett oändligt hål med en spiral som gick så fort nedåt att jag inte hann reagera.

När vi kom hem från tsunamin så var det katastrof hur 'systemet' och sjukvården fungerade. Förutom en präst jag fick prata med när vi landade på Arlanda, så var de enda som agerade mitt försäkringsbolag Trygg Hansa.  Dom såg till att styra upp det som gått förlorat materiellt men jag fick även samtal hos psykolog o terapeut. Sjukvården gav mig sömntabletter och två veckors sjukskrivning. Hade jag fått den hjälp jag behövde så hade det kanske inte behövt bli som det blev för mig.

Plötsligt föll jag in i en karusell av märkliga saker som började hända med min fysiska hälsa. Och här började även en tid med kamp för överlevnad.  Det gick inte en dag då jag var funktionell eller inte var drabbad av panikångest. Jag kunde inte förstå vad det var som var fel med mig. Så för att fortsätta mitt jobb som programledare så sprang jag på en massa castings och möten som kunde följa i att jag tappade medvetandet och akut fick åka ambulans till sjukhuset direkt jag kommit ut från en studio för inspelning. Jag kunde stå o lära mig en text jag skulle framföra 10 minuter senare framför kameran, med ett huvud som bara ringde o blixtrar i mitt synfält.  O så här höll det på. Det stora mörka molnet bara växte och växte och började dra med sig bara mer och mer in i det. Ingen läkare kunde ställa en diagnos. Istället fick jag genomgå en massa olika undersökningar beroendes på vilken läkare jag fick träffa. Då dom trodde det kunde vara fel på mitt hjärta så fick jag genomgå en sorts operation där jag i vaket tillstånd fick en kamera uppkörd i ljumsken in i venen för att ta sig hela vägen igenom den upp till hjärtat för att trigga det och se hur det reagerade. Jag minns att jag låg på en sjukt smal brits med skärmar på båda sidorna ovanför huvudet.  En annan gång spände dom fast mig på en bädd som dom sen fällde upp ståendes så skulle jag stå så i 30 minuter för dom skulle se om jag då skulle svimma. Alla dessa märkliga saker och ovetskapen om vad det var för fel på mig gjorde mig ständigt rädd. Och jag var helt ofunktionell att fungera i vardagen. Men försäkringskassan vägrade att ge mig någon sjukpenning då det inte fanns nån diagnos fastställd. Jag tog en massa ströjobb i panik och försökte så gott jag kunde att hålla upp min ekonomi, men så plötsligt kom det där inkassobrevet från där jag stod som borgenär och det var bara att betala. Då var jag ju ändå god för att ta ett lån. Men därefter var jag tvungen att låna mer o mer för att kunna hålla uppe min ekonomi som fullkomligt rasade samman. Det var in o ut på sjukhus. O jag fördärvades mer o mer för varje dag som gick.  Försökte hålla samman. 

Jag kommer så väl ihåg paniken jag fick när det första brevet från kronofogden låg i min brevlåda.  Jag trodde jag skulle kräkas av rädsla. 


57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla