• Admin

Den förödande nedåtgående spiralen.

Hur livet kan förändras i ett svep är något jag fått erfara väldigt hårt. En spiral som under loppet av ett år drog mig från absolut topp ner till det absolut mörkaste hopplösaste hål du kan tänka dig.  Att inom loppet av ett år förlora nästan precis allt.  Att komma till en punkt där du bottnat så långt ner att du inte kommer lägre. Då det bara finns en väg att välja. Att stanna där nere i djupet och låta det äta upp dig. Eller. Att höja huvudet och titta uppåt. Att börja simma mot ytan igen.

Det starkaste minnet jag har av vad som gjorde att jag höjde huvudet och valde att se vattenytan där uppe var efter jag försökt ta mitt eget liv och min mamma på akuten gav mig en örfil och sa:  Nu jävlar är det du som reser dig upp på tårna. Du har ett barn!  Nu kämpar du för honom. Min mamma har aldrig ens drömt om att någonsin ens lägga sin hand på mig på det sättet. Hon har aldrig, o skulle aldrig göra det.  Förutom denna enstaka gång.  Då hon vettskrämd observerade sin äldsta dotter nästan försvinna för alltid. Jag tog den örfilen. Och jag ställde mig upp på tårna. Jag hade ett barn. Jag hade inget annat val än att överleva. 

Så. Hur hamnar man där?  En sådan levnadsglad person som jag? Jo. Genom att ha oturen att hamna i denna dödande nedåtgående spiral som förgör dig. Snabbt och intensivt.  

Jag bodde i en tre plansvilla i Nacka. Jag var programledare på SVT. Jag hade bra ekonomi. Min hälsa var på topp.  Jag var stark.  Jag var energisk. 

Ok.. En tidigare relation hade innan tärt mig sönder. Men jag kom ju vidare ändå- trots mina allvarliga skador därifrån av psykisk o fysisk misshandel. O ja.. jag hade ju världens roligaste jobb! Fastän ok.. jag var på gränsen till utbränd ändå. Hmm. O så hade jag ju ställt upp som borgenär för någon nära person- som försatte mig i situationen att det en dag kom ett inkasso brev med 'var god och betala 30 000 kronor omedelbart'.. Jag hade inte de pengarna pronto utan fick ta ett snabbt lån.. Men. Jag bokade ju nu in mig på en semester! Hela två veckor skulle jag vara ledig:) Visst kunde jag hålla ihop paketet ett litet tag till..?  Bara fram till jul! O så gjorde jag. O sen bar det iväg på semester. Till Thailand o Khao Lak. På självaste julafton. Jag landade på julaftonsnatten. Och vaknade upp morgonen den 26/12.  Nu skulle min välförtjänta semester äntligen börja.25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla